تاریخچه آنتن


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 12 دی 1397
بازدید : 245
نویسنده : fateme

«مارکنی» در یک اتاق اجاره ای در دوازده دســــــامبر سال ۱۹۰۱ میلادی ، دستگاه فرستنده ای کار گذاشته بود ، که از ساعت ۱۵ تا ۱۸ هر روز علایم رادیویی می فرستاد این پیام فقط «اس» بود ، که به دنبال هم از دستگاه فرستنده به صورت امواج الکترو مغناطیسی صادر میشد دو سال پیش وی تواسته بود ، این امواج را از روی دریای مانش عبور دهد و این کار او با موفقیت قرین بود.ولـــــی این بار که می خواست این علایم رادیویی را از فراز اقیانوس اطلس بگذراند با ناکامی روبه رو شد زیرا دستگاه گیرنده او این علایم را دریافت نکرد مارکنی در این موقع فقط بیست و پنج سال داشت وقتی در حضور تماشاگران زیادی آزمایش خود را بی نتیجه دید ، بدون اینکه خودش را ببازد ، یک بادبادک درست کرد یک سیم نازک به آن متصل ساخت و بادبادک را به هوا فرستاد ، در حالی که انتهای پایینی این سیم به دستگاه گیرنده وصل بود،  وقتی ارتفاع بادبادک از زمین تقریبا" به پنجاه متر رسید ، ناگهان گیرنده به صدا در آمد و علامتهای «اس» پشت سر هم از آن شنیده شد. امروزه گیرنده رادیویی یا تلویزیونی وقتی میتواند نتیجه مطلوب بدهد که آنتن مناسب داشته باشد.مارکنی به دلیل موفقیت خود در زمینه فرستنده امواج فریادی از خوشحالی کشید ، او توانست پیامهای رادیویی را بعد از طی مسافت سه هزار و پانصد کیلومتر اخذ کند زیرا بین گیرنده و فرستنده اقیانوس اطلس قرار داشت .


 (آنتن موبایل )چیست؟


اولین بخشی در شبکه موبایل  که مستقیما با گوشی موبایل در گیر است به نوعی در ارتباط است به طور عامیانه به  آنتن موبایل و به تعبیر تخصصی BTS که مخفف Base Tranceiver Station است، گفته می شود. 
در حقیقت BTS فرستنده و گیرنده های کوچکی هستند که برای مشتریکن آنتن دهی می کنند و  در نقاط مختلف شهر نصب می شوند .برای داشتن یک لینک باید فرستنده ی BTS را هم فرکانس با گیرنده ی گوشی و گیرنده ی BTS را هم فرکانس با فرستنده گوشی تنظیم کرد .به فرستنده TX و به گیرنده RX می گوییم.

هدف از راه اندازی ایستگاههای بی تی اس دو مورد است:

1.تامین پوشش رادیوپی(بیشتر در جاده ها و یا نقاطی که سیگنال ضعیف هست)
2.تامین نیاز های ترافیکی

هنگامی که سیگنال رسیده از ایستگاه مقابل از سیگنال دریافتی از سیگنال پشت سر قوی تر باشه قسمت گیرنده موبایل شما بروی فرکانس سیگنال قوی تر یا قوی ترین سوئیچ خواهد کرد به این عمل handover می گویند و در چند نانو ثانیه رخ می دهد و برای انسان قابل تشخیص نیست.
هر سلول ۳ سکتور دارد که در هر سکتور حداکثر چهار آنتن موبایل فعال می شود به ازای هر تقویت کننده آنتن موبایل هشت مشترک می توانند همزمان صحبت کنند پس هر ایستگاه حداکثر ۹۶ مشترک را برای مکالمه پشتیبانی می کند.

TRX یعنی مجموع فرستنده و گیرنده میباشد. (transmitter & receiver) و به واحدی اطلاق میشود که وظیفه ارسال و دریافت اطلاعات را به عهده دارد.
بعضی TRX ها شامل کانال هایی برای ارسال اطلاعات عمومی به مشترکین و یا حمل اطلاعات سیگنالینگی می باشد.
سلول ها به صورت شش وجهی های منتظم هستند تا بتوانند تمام نقاط را آنتن دهی کنند و از تقویت آنتن موبایل به خوبی برخوردار باشند .
در کشور ایران تجهیزات بی تی اس توسط دو شرکت نوکیا و اریکسون تامین می شود.

شرکت نوکیا تجهیزات خود را بصورت جداگانه بر روی یونیت بی تی اس قرار میدهد ولی شرکت اریکسون بصورت نصب شده این کار را انجام می دهد. یونیت بی تی اس به دو صورت Indoo و outdoor وجود دارد که indoor باید درون کانکس قرار گیرد که البته به دلیل تولید گرمای زیاد تجهیزات حتما باید از کولر استفاده گردد.در نوع outdoor که بصورت ضد آب میباشد امکان قرارگیری دز فضای آزاد وجود دارد.لازم به ذکر است که کلیه تجهیزات بی تی اس باید توسط چاه ارت گراند شوند.


سیر تکاملی بی تی اس های شرکت نوکیا


1-2G (سنگین-مشکل کابل کشی)
2-INTRA TALK (داس)
3-TALK FAMILY (تحت ویندوز)
4-ULTRA SITE (تنظیم خودکار تجهیزات)
که آخریت گزینه در حال حاضر در ایران استفاده می شود.


قوانین خوشه بندی BTSها:


1-فرکانس داخل هر سکتور بایستی با یکدیگر 3 فرکانس اختلاف داشته باشند.
2-فرکانسهای سکتورهای مجاور داخل یک سلول بایستی با هم 2 فرکانس اختلاف داشته باشند.
3-فرکانسهای سلولهای مجاور بایستی با یکدیگر یک اختلاف داشته باشند.
در شبکه GSM 124 عدد کانال یا فرکانس وجود دارد که با رعایت کردن نکات بالا از تداخل جلوگیری می شود.
فرکانس دهی به سلولها(BTS ) به دو روش دستی(BBH) و اتوماتیک (SFH)تقسیم میشود که در روش دستی مشکل همسایگی و تداخل زیاد است و در روش اتوماتیک که توسط نرم افزار انجام میشود این مشکل خیلی کمتر است. سکتورهای GSM1800 کوچکتر و نازکتر از GSM 900 میباشد ولی یونیت BTS آن از نظر ظاهر یکی می باشند.
همچنین سکتورهای BTS در دو نوع X-POL و V-POL وجود دارد که اولی در شهر استفاده میشود (به دلیل قابلیت حذف انعکاس موانع) و دومی در جاده ها استفاده می شود(به دلیل قابلیت حذف انعکاس سطح جاده).
یونیت بی تی اس به دو صورت وجود دارد که indoor باید درون کانکس قرار بگیرد که البته به دلیل تولید گرمای زیاد تجهیزات حتما باید از کولر استفاده گردد.
در نوع outdoor که بصورت ضد آب میباشد امکان قرارگیری در فضای آزاد وجود دارد.
لازم به ذکر است که کلیه تجهیزات بی تی اس باید توسط چاه ارت گراند شوند.


سیر تکاملی بی تی اس های شرکت نوکیا


۱-۲G (سنگین-مشکل کابل کشی)

۲-INTRA TALK (داس)

۳-TALK FAMILY (تحت ویندوز)

۴-ULTRA SITE (تنظیم خودکار تجهیزات)


باند یا فضای دوپلکس:


به فاصله ی سیگنال RX تا TX باند یا فضای دوپلکس گویند که در سیستم GSM900 مقدارش برابر ۴۵ مگاهرتز می باشد.
سیگنال برست:
به سیگنالهای ابتدای باند فرکانسی گویند که به واسطه ی آن تشخیص داده می شود اطلاعات مربوط به کدام فرد می باشد.
نقاط HAND OFF  یا HAND OVER:
منطقه ی مرزی بین سلول ها را گویند و یک گوشی در حین مکالمه ممکن است چندین بار HAND OFF شود.


انواع BTS:


۱-MICRO BTS:

قابل استفاده در نقاط مسکونی و تجاری
برد: ۵۰۰ متر

۲-INSIDE CITY BTS:

قابل استفاده در داخل شهر
برد: ۱ کیلومتر

۳-OUTSIDE BTS:

قابل استفاده در خارج شهر
برد: ۳۵ کیلومتر


دلیل کاهش ارتفاع تقویت آنتن موبایل :


۱- تمرکز تشعشع را بدلیل نزدیک بودن آنتن ها و رشد تعداد BTS ها برای جلوگیری از Handover های بی مورد( جابجا شدن بین آنتن ها) انجام می دهند با این روش هر آنتن بجای آنکه در سطح شهر تا ۱۰ کیلومتر برد داشته باشد ۱ کیلومتر یا کمی بیشتر برد خواهد داشت.
به طور مثال در حال حرکت در جاده شما مدام در حال عوض کردن ایستگاه بی تی اس ارتباط گیرنده خود هستید که این تغییرات بروی رجیستر مربوطه ثبت می شود.
۲- تعداد مشترکین زیاد در محدوده BTS مذکور: BTS های مذکور نمی توانند در یک شهر که کاربر های زیادی برخوردار است از شمال تا جنوب را پوشش دهد.
باید از تشعشع بیخودی آنتن در دیگر مناطق ،که ظرفیت هر BTS با توجه به مشترکین آن منطقه تعیین می شود جلوگیری کرد ( با کاهش ارتفاع و افزایش تیلت آنتن ها به سمت زمین).


آیا دستگاه تقویت آنتن موبایل ضرری برای انسان دارد؟


امروزه این سوال که تقویت آنتن های موبایل برای سلامتی انسان خطر دارد یانه ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است.در ادامه ما توضیح مختصری در مورد بوستر و ریپیتر می دهیم. به سیستم هایی که جهت پوشش دهی آنتن محیط های داخلی طراحی شده اند و توان آنها در بازه ایست که برای سلامتی انسان خطری جدی ایجاد می کند تقویت کننده های آنتن موبایل ریپیتر گفته میشود ، ولی در صورتیکه بجای ریپیتر موبایل در ساختمان های مسکونی ، از بوستر موبایل استفاده گردد که دارای توان بالایی بوده و می توان در منزل نیز ازآن استفاده کرد و هیچ گونه خطری برای انسان ندارند.
در هنگام نصب تجهیزات مخابراتی در اماکن نیز بهتر است که فرستنده های این سیستم ها در نقاطی قرار گیرند که با مرکز تجمع افراد فاصله زیادی داشته باشد ، فی المثل در دورترین سمت پذیرایی یا سالن دفتر کار قرار داده شود . 

افزایش آنتن دهی موبایل با تعیین محل نزدیکترین برج تلفن همراه به شما
تمامی افراد هرچه قدر به برج نزدیکتر باشند،قدرت آنتن دهی بیشتر خواهند داشت . نزیدک بودن به  برج برای  زمانی که شما با کاهش آنتن مواجه شده اید می تواند کمک شایانی به شما در این زمینه داشته باشد. برای این کار سایتهایی وجود دارند مثل Antenna Search, Cell Reception و Open Signal. هم چنین می توانید از اپلیکیشنهایی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید. به عنوان مثال اپلیکیشنهای RootMetrics’ Cell Phone Coverage Map(آیفون،اندروید) و OpenSignal که برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS در دسترس هستند.
شما می توانید به تنهایی این کار را در منزل انجام دهید ، موبایل یکی از ابزارهای پیدا کردن سینگال می باشد. بهتر است بدانید که سیگنالهای موبایل با واحد دسی بل dB اندازه گیری می شوند و اساسا موجهای رادیویی از نوع AM/FM هستند. سطح سیگنال تمامی اپراتورهای تلفن همراه بین استاندارد ۵۰- و ۱۲۰- دسی بل قرار دارد که ۵۰- به عنوان بهترین قدرت آنتن دهی(خطوط آنتن دهی کامل) در نظر گرفته می شود و ۱۲۰- به عنوان نقطه مرگ آنتن دهی. نمی ما نمی توانیم به خطوط آنتن دهی موبایل زیاد اطمینان کنیم زیرا در صنعت استانداردی برای آنتن دهی و تعداد خطوط آنتن مویابل وجود ندارد و به همین دلیل است که و تعداد خطوط آنتن به اپراتورها وابسته است. اما مقدار dB این وابستگی را ندارد و پیشنهاد ما به شما این است که : در موبایل خود dB را پیدا کنید، در خانه خود راه بروید و جایی که عددی نزدیک به ۵۰- را دیدید بهترین آنتن دهی را در آنجا خواهید داشت.


 جمع بندی


هدف ما از ارئه این مقاله آشنایی کامل شما با مفهوم آنتن و نقاط مناسب برای آنتن دهی و شناسایی امواج آنت دهی بر انسان بوده است . امید است با خواندن مطالب بالا توانسته باشیم اطلاعات جامعی در این زمینه به شما داده باشیم.

 منبع :وب سایت آنتن کالا



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان fateme.jr و آدرس fatemejahani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com